Wykonanie
Hejka ! Dziś na pierwszy dzień moje pierwszej akcji robię gotowany serniczek na zupełnie inny sposób .Zamiast
sera górowało w nim
tofu , czyli moja nowa od niedawna miłość.Jeśli ktoś jeszcze się nie przekonał do tego
serka , to w tym daniu na pewno go wręcz pokocha.A i połączenie smakowe mnie zachwyciło -
wanilia ,
borówki ,
truskawki i
banan .Na wierzchu pojawiło się zielone
awokado, którego mam mały zapas ( dziękuję babciu :*)
Gotowany
waniliowy tofurniczek z
bananem,
truskawkami ,
borówkami . Podany z
awokadoinspiracjaPrzepis:- 180 g
tofu naturalnego- łyżka budyniu ( u mnie wegański
waniliowy)- 1/ 4 szkl
mleka ( u mnie
sojowe)- 1/ 2
laski waniliibanan,
truskawki,
borówkiTofu rozgnieść widelcem i dodać do niego
jajko. Wszystko umieścić w garnku . Gotować do momentu zagotowania. Wtedy dodać uprzednio rozmieszany w
mleku budyń, Wszystko jeszcze podgotować do zgęstnienia. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać . Smacznego !Dziś oczywiście trzymamy kciuki za wszystkie blogerki , które zaczynają maraton matur.Dziewczyny jesteśmy z
wami :*A wczorajszego biegu może nie skomentuję ....