ßßß Cookit - przepis na Czerwona quinoa na czekoladowym mleku sojowym z borówkami i tahini

Czerwona quinoa na czekoladowym mleku sojowym z borówkami i tahini

nazwa

Wykonanie

Niedawno nabyłam kolejny rodzaj moje ulubionej quinoy - czerwoną komosą ryżową.
Nawet byłam zdziwiona że taka istnieje .
Dziś więc przyszła na nią pora.
Oczywiście zrobiłam ją na mleku sojowym czekoladowym ,bo stało się ono takim małym uzależnienie . Ale również jest pyszne.
A dodatkiem do dzisiejszej miseczki jest połączenie borówek z tahiną , które podpatrzyłam u Pam.
Jest po prostu pyszne *.* oraz godne polecenia :)
Przepis:
- 5 łyżek quinoy ( u mnie czerwona)
- szkl mleka sojowego czekoladowego
- łyżeczka tahiny
- garść borówek
Quinoę ugotować do mleku do zgęstnienia ( tak ok 20 - 25 min). Udekorować tahini i borówkami. Smacznego :)
Po wczorajszym wegańskim poranku postanowiłam zrobić małe wyzwanie. Przynajmniej raz w tygodniu będę jadła całkowicie wegański poranek. Bo prawdziwą weganką niestety nie mogę zostać ze względu na moją chorobę Hashimoto.
Taki mały detoks na pewno dobrze mi zrobi , ale ja uwielbiam tez tego typu dania , więc wszystko idzie na równi
Dziś pokazuje wam mój lunch box - jest wegański , pyszny , lekki i nawet nie wiosenny a letni
Makaron amarantusowy z truskawkami i tofu
Przepis:
- dowolna ilośc ulubionego makaronu
- 1/ 2 opakowania tofu
- garść truskawek
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki i tofu pokroić w drobną kostkę.
Wymieszać wszystkie składniki. Smacznego !
A i pewnie jesteście ciekawi jak poszedł mi sprawdzian z chemii ? Według mnie bardzo dobrze ( pomijając że pomyliłam jasnoniebieski z szaroniebieskim :D). Wszystko się okażę, jak pani sprawdzi :)
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/05/131-czerwony-super-food-borowki-z.html