Wykonanie
Dziś kolejna rocznica bloga - 200 wpis . Poprzednie rocznic obchodziłam wypiekiem a tą postanowiłam górką pysznych placuszków .Są one sernikowe z nutą
kokosu ,za sprawą ulubionej no i bardzo zdrowej
mąki kokosowej.A w środeczku ukryły się moje perełki lata -
jeżyny ,które jeszcze znalazłam w czeluściach zamrażalki i chciałam je użyć na wyjątkową okazję. No a tak dziś właśnie jest.I to właśnie dzięki nim te placki nabrały naturalnie fioletowego koloru bez żadnych barwników D:A na wierzch , no właśnie....A z czego go zrobiłam ? z mojej ulubionej tahini firmy Primavika , odrobiny
mleka i
syropu z agawy .I jeszcze dodałam
gruszkę, bo każdy chyba wie jak ona ciągnie do
chałwy *.*No i to tyle :DA jaka jest wasze ulubione tahini ?


Sernikowe placki
kokosowe z
jeżynami. Podane z sosem
chałwowymPrzepis:- 3 łyżki
mąki kokosowej- 2 łyżki
mąki ryżowej- 1/ 2 opakowania
twarogu ( ok 125 g )-
jajko-
jeżynyWszystkie składniki wymieszać ze sobą do uzyskania zwartej konsystencji. Piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej uprzednio wysmarowanej
olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego !Nie wiem co się dzieję z moim organizmem:( Od czwartku mam okropny ból w obu łydkach.Przez niego nawet nie umiem przelecieć 3 km a co dalej ...Tak sobie myślę że to może przez tabletki Wit. D3 + A , które od 2 tyg zażywam ze względu na moje pryszcze mutanty , wiecie może mam ich nadmiar we
krwi i
mogę mieć jakieś skutki uboczny ( ten mój biologiczny umysł :d )Co myślicie o tym ?Dziś poproszę o trzymanie kciuków,bo mam spr z chemii z bloku s i p . Bardzo się boję ....