Dzisiejszy obiad jest bardziej w klimacie jesiennym niż wiosennym.Po pogoda za oknem zachęca właśnie do opróżnienie zapasów z czeluści zamrażalki :-)Omlet w środku zawiera kolejną pyszną wędlinę od Polsoji - z suszoną żurawinąA po upieczeniu dodałam grillowany bakłażan i plasterki pomidora :)Dyniowy owsiany omlet z wędliną sojową , podany z grillowanym bakłażanem i plasterkami pomidoraPrzepis:- 2 białka- 3 łyżki mąki owsianej ( u mnie bezglutenowa )- łyżeczka proszku do pieczenia- 1\ 2 szkl pueere z dyni- 3 plasterki wędliny sojowej o dowolnym smaku- chlust mleka sojowegoW miseczce wymieszać mąkę z dynią , proszkiem do pieczenia i mlekiem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać szynkęsojową i wszystko wymieszać.Piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej po 5 min z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego