ßßß Cookit - przepis na Kokosowo owsiane bułeczki z mikrofalówki na wytrawnie i na słodko

Kokosowo owsiane bułeczki z mikrofalówki na wytrawnie i na słodko

nazwa

Wykonanie

Dziś sobota , więc jest jest jakiś wypiek,ale tym razem nie z piekarnika ale z MIKROFALÓWKI
Zachciało mi się wczoraj kanapeczek , ale z racji tego że dawno ich u mnie nie było , więc są dziś
Ale nie są to takie zwykłe bułeczki , bo zrobione z mąki kokosowej i bezglutenowej owsianej
A do tego podałam je z ulubionymi dodatkami
- wędliną sojową drobiową
- wędliną sojową o smaku salami i serkiem piórko
- twarożkiem z domowym dżemem morelowym
- masłem orzechowym
Przepis:
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 2 łyżki mąki owsianej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- chlust maślanki
- jajko
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i uformować bułeczki.
Piec w mikrofalówce przez ok 3 minuty w najmocniejszej mocy :)
Wędlina sojowa o smaku drobiowym
Wędlina sojowa o smaku drobiowym z dodatkiem zielonych oliwek jest delikatna w smaku i wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem z ziarnami słonecznika, sałatą i pomidorem. Zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawiera tłuszczu zwierzęcego, cholesterolu, ani konserwantów. Jest bogata w wapń i charakteryzuje się korzystnym profilem kwasów tłuszczowych. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. jako składnik pizz, zapiekanek i farszów.
Wędlina sojowa o smaku wędzonego salami
Wędlina sojowa o smaku wędzonego salami posiada charakterystyczny smak i aromat klasycznego salami z nutą czosnku. Zawiera korzystny profil kwasów tłuszczowych oraz wapń i żelazo. Jest doskonałą alternatywą dla osób ceniących smak salami, gdyż nie zawiera cholesterolu i jest znacznie mniej kaloryczna. Wyśmienicie smakuje z ciemnym pieczywem, cykorią i papryką, tworząc prawidłowo zbilansowany posiłek. Zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawiera tłuszczu zwierzęcego, ani konserwantów.
Te wędliny są pyszne. Kupuję je już od dawna i z każde z nich smakują inaczej oraz są świetną alternatywą dla tradycyjnych wędlin.
Wczorajsze świętowanie uważam za udane.
Było i dużo wysiłku umysłowego ale przy tym było dużo zabawy jak układałam chyba z 10 sześcianów z pianek
Ale najciekawszy był koniec, kiedy poszliśmy na warsztaty o zastosowaniu ciekłego azotu. Nawet nie wiedziałam że można go wykorzystać do wielki czynności życiowych jak i dobroci, bo można było zrobić pianki jojo zanurzone w ciekłym azocie, które stały się chrupkie , a jak się je jadło to z ust wylatywał dym :)
A dziś weekend .Miałam bardzo dużo planów , ale przez pogodę muszę odwołać niektóre z nich ( pierwsze zawody biegowe :( )
Ale pogoda nie przeszkodzi mi w robieniu pysznych zakupów a później pysznego obiadku, którym oczywiście się podzielę :)
Miłego sobotniego poranku :)
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/03/145-kokosowe-bueczki-z-mikrofalowki-i.html