Wykonanie
            8 lutego 2014

Ten smalczyk robiła moja babcia. Przepis przechodzi z pokolenia na pokolenie i smakuje każdemu- ma widać smak ponadczasowy.
SMALEC Z 
JABŁKAMISkładniki:1/2 kg 
boczku surowego1/2 kg 
słoniny2 
jabłka3 
cebule5 ząbków 
czosnku2 łyżki 
majerankusólMięso kroimy w kostkę. Umieszczamy je w garnku o grubym dnie i smażymy, dopóki tłuszcz całkowicie się nie wytopi, a skwarki zbrązowieją. 
Cebule kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka. Dokładamy przeciśnięty przez praskę 
czosnek, 
przyprawy oraz 
jabłka starte na grubych oczkach tarki. Smażymy 
smalec 20 minut. Następnie rozlewamy go do pojemników, które szczelnie zamykamy. Studzimy go i schładzamy przez noc w lodówce.



Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez 
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.