Wykonanie
1 czerwca 2013
PSTRĄG Z GRILLA W
TYMIANKUSkładniki (4 porcje):4 świeże
pstrągi1/5 kostki
masłagałązka
rozmarynuświeży
tymianek1
cytrynasól,
pieprz do smaku
Pstrągi myjemy dokładnie i usuwamy wnętrzności (pamiętając o skrzelach, które są siedliskiem bakterii). Osuszamy
rybki ręcznikiem kuchennym, posypujemy
solą i
pieprzem z każdej strony, a do środka wkładamy
masło zmieszane z
rozmarynem. Pod każdą
rybę wkładamy plasterek
cytryny i gałązkę
tymianku. Każdego
pstrąga z osobna owijamy szczelnie folią aluminiową i układamy na grillu.
Ryby są gotowe po około 20-30 minutach.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.