Wykonanie
25 kwietnia 2013
MINI - JABŁECZNIKISkładniki (na 6 kokilek):4 duże
jabłkasok z 1 grejpfruta/pomarańczy/cytryny1/2 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka
brązowego cukru1 łyżka
masła2 łyżki
mąki1 łyżka
cukru pudruJabłka obieramy i kroimy na kawałeczki. Dodajemy
sok z grejpfruta,
cynamon i
cukier. Mieszamy wszystko w miseczce.Osobno ucieramy kruszonkę z
masła,
mąki i
cukru pudru.
Jabłka przekładamy do wysmarowanych
masłem kokilek. Posypujemy je kruszonką. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C/ 15 minut. Jeszcze ciepłe mini-jabłeczniki posypujemy
cukrem pudrem.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.