ßßß Cookit - przepis na Jabďż˝ka pod kruszonkďż˝ wg Ani Starmach

Jab�ka pod kruszonk� wg Ani Starmach

nazwa

Wykonanie

Pyszny i szybki deser z jabłek, smakuje jak szarlotka, polecam :-)
Składniki:
1 kg jabłek
100 g masła
140 g mąki
90 g cukru pudru
1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
Masło zagnieść z cukrem i mąką na kruszonkę.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć starte jabłka, posypać cynamonem.
Wierzch jabłek równomiernie pokryć kruszonką.
Piec 15 minut w temp. 200 st.C.
Smacznego :-)
Źródło:http://agattek.blox.pl/2016/04/Jablka-pod-kruszonka-wg-Ani-Starmach.html