ßßß

Składniki:· słodka śmietanka 12% - 500 g· 2 łyżki cukru· gorzka czekolada 100 g· biała czekolada 100 g· 4 żółtka· śmietana kremówka 500 g· skórka z cytrynyŚmietankę 12% rozlewamy po połowie do dwóch garnków. Do każdego dodajemy po łyżce cukru i zagotowujemy. Śmietankę zdejmujemy z ognia i do każdego garnuszka dodajemy po 2 żółtka- szybko mieszając i uważając, by nie uzyskać śmietanowej jajecznicy. Do jednego garnka dodajemy czekoladę gorzką, do drugiego białą. Do musu białego dodajemy skórkę otartą z połowy cytryny. Dobrze mieszamy. Masy odstawiamy do wystygnięcia. Gdy już ostygną, łączymy je z ubitą śmietaną kremówką- do jasnej i do ciemnej masy dodajemy po 250 g ubitej śmietany. Całość rozlewamy finezyjnie do pucharków czy szklaneczek. Mus podajemy dobrze schłodzony. Smacznego!