Wykonanie
Dzieeeń dobry!Czujecie już święta? Bo my nie :(Ale za to mamy dla Was najlepszy na calutkim świecie
mus czekoladowy!Wedel wyzwał nas do zrobienia tego musu z ich produktów. Dostałyśmy cały koszyk słodkości potrzebnych do zrobienia i udekorowania deseru.Ale co? Wszystko zjadłyśmy wcześniej... Więc zostały tylko
czekolady i ptasie mleczko.No niestety nasz czekoladoholizm się odezwał.Ale i z tych produktów można wyczarować niezłe pyszności.Połączenie gorzkiej i
mlecznej czekolady daje idealne proporcje pomiędzy słodkością a gorzkim smakiem... Do tego ciepły kocyk, dobry film i idealny wieczór zapewniony <3Czy można się mu oprzeć? Odpowiedź brzmi: zdecydowanie NIE!A więc..Nie ociągamy się, tylko do dzieła!
Składniki:3
żółtka1
jajo2 łyżki
cukru200 g
śmietanki kremówki100 g
czekolady gorzkiej100 g
czekolady mlecznejPrzygotowanie:
Żółtka z
jajkiem łączymy z
cukrem na jednolitą masę.Do garnka wlewamy na dno
wodę i stawiamy miskę na garnek.Ubijamy do temperatury około 80 stopni.Ostudzamy masę i w tym czasie rozpuszczamy
czekolady w kąpieli
wodnej albo w mikrofali.Ubijamy
śmietanę kremówkę.Mieszamy
czekoladę z masą jajeczną, a następnie delikatnie dodajemy
śmietanę i wszystko razem delikatnie mieszamy.Napełniamy pucharki masą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.Dekorujemy
bitą śmietaną.Smacznego!