ßßß


Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego warto sięgać po nie każdego dnia!***/przepis autorski/SKŁADNIKI:* 2 opakowania mascarpone (każdy po 250g)* syrop klonowy - około 4 łyżek* 2 opakowania galaretki truskawkowej* 1 opakowanie galaretki agrestowej* dowolne owoce do podania* opakowanie biszkoptów* opakowanie wiórek kokosowychPRZYGOTOWANIE:Galaretki rozpuścić w trzech oddzielnych miskach wrzątku według przepisu na opakowaniu.Po ostudzeniu jedno opakowanie mascarpone zmiksować z galaretką truskawkową, drugie z agrestową.Do obu dodać po dwie łyżki syropu klonowego i ponownie zmiksować.Przełożyć masę truskawkową do wyłożonej biszkoptami blaszki na minimum 30 minut i wstawić do lodówki.Następnie na przygotowaną masę przelać galaretkę truskawkową.Po ok. 30 minutach wyłożyć na nią drugą masę i ponownie schłodzić.Wierzch posypać wiórkami kokosa.Wstawić do lodówki na minimum dwie - trzy godziny.Po tym czasie podawać z owocami.Smacznego!