Wykonanie


Letni,
owocowy deser na bazie kremu z
śmietanki kremówki i
mascarpone charakterystycznego dla popularnego włoskiego Tiramisu. Prosty w wykonaniu, a dzięki kolorowym, soczystym
owocom efektowny i niezwykle kuszący deser.Idealny na wakacyjne dni.

Desery
Owocowe Tiramisu - Składniki: (4 duże desery)300 g słodkiej
śmietanki 30 lub 36%250 g
serka mascarpone3-4 łyżki
cukru pudruok. 80 g
biszkoptówniewielka ilość
mlekaok. 400 g dowolnych
owoców, najlepiej mieszanki np.
borówek, poziomek,
truskawek,
malin itp.

Desery
Owocowe Tiramisu - Sposób przygotowania:Kremówkę ubijamy, a następnie partiami dodajemy
mascarpone ciągle mieszając. Na końcu łączymy z
cukrem pudrem. Do kieliszków lub pucharków na przemian układamy: krem,
biszkopty namoczone w
mleku,
owoce, krem,
biszkopty,
owoce, krem... i tak do wyczerpania składników.(większe
owoce tniemy na kawałki)Górę dekorujemy "kleksem" masy i posypujemy pozostałymi
owocami.



