Wykonanie

Karmelowo-
rumowe gofry z bezglutenowych
płatków owsianych z
morelami podane z
cukrem pudrem trzcinowym, różowymi
winogronami, kremem karmelowym i
mascarpone
Dawno ich tutaj nie było, a to przecież jedne ze smaczniejszych gofrów! Mięciutkie, pożywne, mocno karmelowe dzięki dodatkowi
rumowego kremu
toffi z chrupiącymi kawałkami karmelu.Bazę gofrów stanowiły moje ulubione, bezglutenowe
płatki Provena. Próbowałam wcześniej już wersji bez dodatków, tym razem skusiłam się na wersję z
morelami. Jest pyszna! Zapakowana w pojedyncze paczuszki, dzięki
czemu można ją zabrać do pracy.Możecie kupić je w sklepie internetowym Gfree24.pl, gdzie znajdziecie duży wybór bezglutenowych produktów w przystępnych cenach. Sklep zachęca przejrzystą szatą graficzną, dzięki której łatwo odnaleźć poszczególne produkty. Gorąco polecam tam zajrzeć! :)/przepis własny/50 g
płatków Provena z
morelami20 g
mąki pszennej grahamłyżeczka
oleju kokosowegołyżeczka kremu karmelowego z
rumem1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniajajkoszczypta
soliPłatki zalać wrzątkiem około 0,5cm ponad ich poziom i wymieszać.Dodać
mąkę, krem,
proszek do pieczenia i wymieszać. Na koniec dodać
jajko i stopiony
olej kokosowy. Porządnie zmiksować i odstawić na 10 minut.Do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy przelać ciasto. Powinno być gęstsze niż ciasto na placuszki.Piec aż do zarumienienia (u mnie 3 minuty).Smacznego!