ßßß Cookit - przepis na 732. Suflet naleśnikowy w wersji ultrazdrowej.

732. Suflet naleśnikowy w wersji ultrazdrowej.

nazwa

Wykonanie

Gryczane naleśniki nadziane czekoladowym kremem z awokado i jagodami Goji (Targroch) przykryte sernikową pierzynką* i posypane płatkami migdałów
* słodzoną melasą z buraków cukrowych (Canisius)
SERNIKOWY SUFLET Z NALEŚNIKÓW
[przepis autorski]
/1 porcja/
dwa naleśniki z mąki gryczanej (usmażone wg przepisu podstawowego)
100 g twarogu sernikowego
łyżeczka melasy z buraków cukrowych
1 duże jajko
szczypta soli
łyżeczka mąki kokosowej
czekoladowy krem z awokado do nadziania
(awokado + kakao + syrop z agawy)
Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Twaróg zmiksować z melasą, jajkiem, mąką i solą.
Naleśniki nadziać kremem z awokado, jagodami goji i zwinąć w rulony.
Następnie przekroić na pół i ułożyć w naczyniu.
Zalać przygotowaną masą sernikową i posypać płatkami migdałów.
Zapiekać okolo 20 minut (u mnie z włączonym trybem "ciasto")
Po tym czasie wyjąć, lekko ostudzić i podawać.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/12/732-suflet-nalesnikowy-w-wersji.html