ßßß
Gryczane naleśniki nadziane czekoladowym kremem z awokado i jagodami Goji (Targroch) przykryte sernikową pierzynką* i posypane płatkami migdałów
* słodzoną melasą z buraków cukrowych (Canisius)
SERNIKOWY SUFLET Z NALEŚNIKÓW[przepis autorski]/1 porcja/dwa naleśniki z mąki gryczanej (usmażone wg przepisu podstawowego)100 g twarogu sernikowegołyżeczka melasy z buraków cukrowych1 duże jajkoszczypta soliłyżeczka mąki kokosowejczekoladowy krem z awokado do nadziania(awokado + kakao + syrop z agawy)Piekarnik nagrzać do 190 stopni.Twaróg zmiksować z melasą, jajkiem, mąką i solą.Naleśniki nadziać kremem z awokado, jagodami goji i zwinąć w rulony.Następnie przekroić na pół i ułożyć w naczyniu.Zalać przygotowaną masą sernikową i posypać płatkami migdałów.Zapiekać okolo 20 minut (u mnie z włączonym trybem "ciasto")Po tym czasie wyjąć, lekko ostudzić i podawać.Smacznego!