ßßß
Cookit - przepis na 732. Suflet naleśnikowy w wersji ultrazdrowej.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
732. Suflet naleśnikowy w wersji ultrazdrowej.
Składniki
Twaróg
Burak
Cukier
Jajko
Sól
Mąka
Krem czekoladowy
Awokado
Kakao
Syrop z agawy
Wykonanie
Gryczane naleśniki nadziane
czekoladowym kremem
z
awokado
i
jagodami
Goji (Targroch) przykryte sernikową pierzynką* i posypane
płatkami migdałów
* słodzoną melasą z
buraków
cukrowych
(Canisius)
SERNIKOWY SUFLET Z NALEŚNIKÓW[przepis autorski]/1 porcja/dwa naleśniki z
mąki gryczanej
(usmażone wg przepisu podstawowego)100 g
twarogu
sernikowegołyżeczka melasy z
buraków
cukrowych
1 duże
jajko
szczypta
soli
łyżeczka
mąki
kokosowej
czekoladowy krem
z
awokado
do nadziania(
awokado
+
kakao
+
syrop z agawy
)Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Twaróg
zmiksować z melasą,
jajkiem
,
mąką
i
solą
.Naleśniki nadziać kremem z
awokado
,
jagodami
goji i zwinąć w rulony.Następnie przekroić na pół i ułożyć w naczyniu.Zalać przygotowaną masą sernikową i posypać
płatkami migdałów
.Zapiekać okolo 20 minut (u mnie z włączonym trybem "ciasto")Po tym czasie wyjąć, lekko ostudzić i podawać.Smacznego!
Źródło:
http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/12/732-suflet-nalesnikowy-w-wersji.html
Przepisy powiązane
258. Kakaowe serniczki!
Różowe naleśniki z twarogiem (bez sztucznych barwników)
Zamiast nutelli, dla łasuchów – krem z awokado
Ciasteczka w cukrze.
Kulki leniwe - dietetyczne
Składniki powiązane (0)