Wykonanie
Knedle to bez wątpienia danie kojarzące się z dzieciństwem. Dziś w wersji trochę unowocześnionej, bo nadziane
borówkami, a do tego oblane
syropem z kwiatu
kokosa od Tropicai. Zapewne wiele z Was miało okazję próbować
mąki firmy Tropicai, jednak w jej ofercie znajdują się też inne, ciekawe produkty. Ten
syrop smakuje bardzo podobnie do innych, podobnego typu
syropów - np. klonowego, jednak odznacza się innym, charakterystycznym zapachem i karmelowym smakiem. Świetnie nadaje się do deserów i słodkich śniadań. Pycha!

Knedle
twarogowe z semoliny nadziane
borówkami podane z
malinami,
borówkami,
syropem z kwiatu
kokosa i domowym
serkiem malinowym


/przepis własny/200 g zwartego, mielonego
twarogu65 g semolinyłyżeczka
cukru pudru trzcinowegoszczypta
soliduże
jajkoborówkiTwaróg zmiksować z
jajkiem i
cukrem, dodać
mąkę i
sól.Oprószonymi
mąką dłońmi formować kulki, do środka wkładać po dużej
borówce.Gotować ok. 6 minut od wypłynięcia.Po tym czasie wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej i podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!