ßßß Cookit - przepis na KNEDLE TWAROGOWE Z SEMOLINY

KNEDLE TWAROGOWE Z SEMOLINY

nazwa

Wykonanie

Knedle to bez wątpienia danie kojarzące się z dzieciństwem. Dziś w wersji trochę unowocześnionej, bo nadziane borówkami, a do tego oblane syropem z kwiatu kokosa od Tropicai. Zapewne wiele z Was miało okazję próbować mąki firmy Tropicai, jednak w jej ofercie znajdują się też inne, ciekawe produkty. Ten syrop smakuje bardzo podobnie do innych, podobnego typu syropów - np. klonowego, jednak odznacza się innym, charakterystycznym zapachem i karmelowym smakiem. Świetnie nadaje się do deserów i słodkich śniadań. Pycha!
Knedle twarogowe z semoliny nadziane borówkami podane z malinami, borówkami, syropem z kwiatu kokosa i domowym serkiem malinowym
/przepis własny/
200 g zwartego, mielonego twarogu
65 g semoliny
łyżeczka cukru pudru trzcinowego
szczypta soli
duże jajko
borówki
Twaróg zmiksować z jajkiem i cukrem, dodać mąkę i sól.
Oprószonymi mąką dłońmi formować kulki, do środka wkładać po dużej borówce.
Gotować ok. 6 minut od wypłynięcia.
Po tym czasie wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej i podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/09/660-knedle-twarogowe-z-semoliny.html