Wykonanie
„Nie ma na świecie takiej rzeczy, której nie naprawi sernik.”Alexandra IvyNawiązując do poprzedniego wpisu, cieszę się, że tak wiele z Was ma swoje magiczne, pachnące
ciastem zeszyty:) Mr.T obiecał, że dla mojej kolekcji kajetów (która ciągle się powiększa)
zrobi specjalną półkę. Żeby go bardziej zdopingować, upiekłam mini "serniczki" z
jeżynami,
malinami i ostatnimi
borówkami. Zapraszam Was również:) Ale ostrzegam, do ich wypieku użyłam zwykłego
twarogu, którego nie zmieliłam. Przepis powstał pod wpływem chwili, a dokładnie w momencie obierania krzaków pełnych
jeżyn:)
Składniki:400 g
twarogu (chudego)3/4 szklanki
cukru pudruJajkoŁyżka
mąki pszennejOwoce (
jeżyny,
maliny,
borówki)
Twaróg rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszamy z
cukrem,
jajkiem oraz
mąką.Papilotkami wykładamy formę na muffiny, nakładamy do nich masę
serową, ozdabiamy
owocami i pieczemy 20 - 25 min. w 160 st. C. Sprawdzamy patyczkiem.Studzimy i wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin.Smacznego!