Wykonanie
Witam WszystkichNadszedł i czas na coś słodkiego w zimie przeze mnie chętnie zajadanego. Chudy
twaróg posłuży za bazę do słodkich syroczków, które zadowolą nie jednego wielbiciela słodkości. Przepis bardzo prosty i wystarczy po prostu wolna chwila by zrobić syroczki.Potrzebne będą:
250g
mąki pszennej275g
twarogu chudego
jajko70g
cukruDo naczynia dodajemy
twaróg,
mąkę,
jajko i
cukier, dokładnie mieszamy i następnie ugniatamy do uzyskania jednolitej masy.
Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem
oleju rzepakowego, za pomocą łyżki porcjujemy masę umieszczając ją na rozgrzanej patelni.
Smażymy to uzyskania złotego koloru po obu stronach, wykładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i po chwili możemy już zajadać słodkie syroczki.