ßßß
Bananowo-brzoskwiniowe lody z borówkami i białą porzeczką; hot cross bun z rodzynkami*
* dodałam też trochę zielonych rodzynek

/przepis własny/Składniki:1 zamrożony średni banan (ok. 150 g)1 zamrożona brzoskwinia4 kostki lodu200 g kefiru naturalnego100 g twarogu mielonego w kostceszczypta kardamonu i cynamonuPrzygotowanie:Banana, brzoskwinię i kefir zmiksować w blenderze. Następnie dodać twaróg, przyprawy i lód. Miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec przelać do szklanki i umieścić na minimum pół godziny w zamrażarce. Po tym czasie wyjąć, udekorować owocami, bazylią i podawać.Smacznego!Uzupełniłam przepisy na poniższe śniadania:1) Chłodnik na słodko2) Kokosowy pudding z chia3) Donuty z mozarellą