Jakie one były dobre! Wyjątkowo chrupiące, chyba dzięki mące jaglanej, z drożdżowym posmakiem (czyli takie, jakie lubię najbardziej!), słodkie od mięciutkich moreli i waniliowegoserka. Dla równowagi kwaśna marakuja, a dla ozdoby - Magic Starsy, które jak już kiedyś pisałam, na kolana nie powalają :)Zapowiada się aż 3 tygodnie wolnego - zajęcia na uczelni dopiero 10 maja! Także będzie można trochę odpocząć :)A teraz czas zabrać się za układanie wielkanocnego menu, ozdabianie domu i listę zakupów :)Jaglane kokosowe* drożdżowe pancakes na serkuwaniliowym z morelami podane z marakują, Magic Stars i serkiem śmietankowym* z cukremkokosowym/przepis autorski//1 porcja/70 g mąki jaglanejok. 8 g drożdży70 g gęstego serka homogenizowanego waniliowego (u mnie firmy "Algi")płaska łyżka cukrukokosowegoszczypta soli3 moreleolejkokosowy do smażeniajajkoWszystkie składniki oprócz moreli i oleju zmiksować na gładką masę.Następnie dodać pokrojone morele (ja to robię nożyczkami :))Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na minimum 40 minut.Po tym czasie smażyć na natłuszczonej patelni ok. 3 minut z każdej strony.Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!