Wykonanie
Kolejne ciasto, chociaż ze względu na kształt...może chlebek?
Mak nadał trochę świątecznego posmaku, a
kokos tropikalnej nuty. Dzięki melasie nabrało ciemnego koloru. Poza tym...cudowna szarlotka z
bitą śmietaną i kremem budyniowym jeszcze jest, chociaż już w połowie :) Niedzielo, trwaj!

Orkiszowe ciasto
śmietankowe z
makiem (w środku),
borówkami i wiórkami
kokosa słodzone melasą z karobu

1/2 szklanki
mąki ( u mnie orkiszowa)3 łyżki
śmietany 18%jajkootarta
skórka z cytrynyłyżka
masłapół łyżeczki
proszku do pieczeniałyżeczka
makułyżeczka wiórek
kokosowychłyżka melasy z karobugarść
borówekSuche składniki połączyć z suchymi, mokre z mokrymi, następnie w jednej miseczce obie masy. Na koniec dodać
skórkę z cytryny,
mak i
borówki. Przelać do silikonowej formy i posypać wiórkami
kokosa. Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Smacznego :)