ßßß
Kokosowe serniczki z patelni nadziane borówkami podane z Fruttissimą, jeżynami i borówkami

/przepis własny/180 g gęstego serka naturalnego ( u mnie całe opakowanie )1 jajko40 g mąki kokosowejszczypta soli1/3 łyżeczki proszku do pieczeniamasło/olej do smażenia (u mnie masło klarowane ghee)Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać za pomocą łyżki.Patelnię porządnie rozgrzać i natłuścić, najlepiej dokładnie rozprowadzając masło po całej powierzchni.Zwilżonymi dłońmi formować placuszki, do środka wkładać po jednej dużej borówce i zlepiać formując kulki.Kłaść na patelni lekko spłaszczając.Smażyć około 6 minut z jednej i z drugiej strony do zarumienienia.Przy przewracaniu należy zachować szczególną ostrożność, bo knedelki są bardzo delikatne i mogą się rozpaść.Po usmażeniu zdjąć, udekorować i podawać.Smacznego!