ßßß Cookit - przepis na KOKOSOWE KNEDLE Z PATELNI

KOKOSOWE KNEDLE Z PATELNI

nazwa

Wykonanie

Po raz pierwszy odważyłam się użyć tylko i wyłącznie mąki kokosowej. Serniczki wyszły bardzo delikatne, śnieżnobiałe, ale nie było problemu z ich przewracaniem. Smakowały jak mocno kokosowy, pieczony sernik. W środku dodatkowo nadziane borówkami. Połączenie kokos + owoce jagodowe sprawdza się świetnie! Koniecznie musicie ich spróbować, jeśli tak jak ja uwielbiacie kokosowe smaki :)
PS. Przepis dodam wieczorem, teraz tylko szybko wrzucę zdjęcia i lecę! :)
Kokosowe serniczki z patelni nadziane borówkami podane z Fruttissimą, jeżynami i borówkami
/przepis własny/
180 g gęstego serka naturalnego ( u mnie całe opakowanie )
1 jajko
40 g mąki kokosowej
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
masło/olej do smażenia (u mnie masło klarowane ghee)
Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać za pomocą łyżki.
Patelnię porządnie rozgrzać i natłuścić, najlepiej dokładnie rozprowadzając masło po całej powierzchni.
Zwilżonymi dłońmi formować placuszki, do środka wkładać po jednej dużej borówce i zlepiać formując kulki.
Kłaść na patelni lekko spłaszczając.
Smażyć około 6 minut z jednej i z drugiej strony do zarumienienia.
Przy przewracaniu należy zachować szczególną ostrożność, bo knedelki są bardzo delikatne i mogą się rozpaść.
Po usmażeniu zdjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/08/621-kokosowe-chmurki-z-patelni.html