W ogródku obrodziło jeżynami, więc znów powstało ciacho - ucierane (wg. mnie najprostsze).Kwaskowate owoce cudnie kontrastują ze słodkim ciastem i kruszoneczką.Cukier puder wydaje się zbędny.Blacha 21 x 29 cmCo trzeba?1,5 szklanki mąki tortowej (takie od nutelli)200 g miękkiego masłaNiepełna szklanka cukru4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cukru wanilinowego + łyżeczka esencji waniliowejszczypta soliok. 200 g jeżynkruszonka:50 g masła100 g mąki30 g cukruzagnieśćCo i jak?Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym.Stopniowo dodawać jajka. Na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać esencję waniliową.Całość porządnie zmiksować.Formę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, ułożyć owoce, posypać kruszonką, piec w temperaturze 180 stopni ok. 50 min. Doglądać, bo moje jak widać było 5 minut za długo :)Ostudzić, szamać.Smacznego!