Wykonanie
Lato to najprzyjemniejszy czas , jest dużo owców ,
ziół i kwiatów . Warto skorzystać z tego co świeże i pod ręką …dzisiaj nawinęły się
granatowe borówki amerykańskie . Do miseczki wskoczyły i w babeczkach skończyły 😉

Zapotrzebowanie :125 g
cukru125 g
masła1-2
jajka2-4 łyżki
mleka250 g
mąki wymieszanej z 2,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
soliDuża porcja -miseczka świeżutkich
borówek amerykańskich

Zmiksować
masło z
cukrem ,aż uzyskamy białą masę . Cały czas miksując dodać
jajka ,
mąkę ,
mleko . Połączone składniki wymieszać łyżką z
borówkami i przełożyć do foremek na mufinki . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C , przez 15-20 minut . Po tym czasie wyjąć , polać lukrem , lub przyprószyć
cukrem pudrem i wcinać .. 😉