Wykonanie
Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką kolejnej książki siostry Anastazji. I to własnie w niej znalazłam przepis na babkę która bardzo przypadła mi do gustu i od razu wiedziałam, że w tym roku będzie ona gościła na naszym świątecznym
stole. Babka jest idealna, pyszna, nie za słodka a przy okazji prezentuje się okazale;) Co najważniejsze (dla mnie) nie jest ona sucha i nie zatyka.Serdecznie polecam ;)

Składniki:kostka
masła6 łyżek
oleju6
jajek2 szklanki
mąki1,5 szklanki
cukru pudru2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
kakao2 łyżki
kokosuopakowanie czerwonego
kisielu2 łyżki
makuWykonanie:
Masło utrzeć z
żółtkami i
cukrem na jasną puszystą masę. Następnie do masy dodać
mąkę,
proszek do pieczenia i
olej, całość dokładnie wymieszać. Gotową masę podzielić na 4 części i dodać do pierwszej 2 łyżki
kakao, do drugiej 2 łyżki
kokosu, do trzeciej opakowanie
kisielu wiśniowego i do czwartek 2 łyżki
maku. Następnie masy wyłożyć po kolei do foremki z kominem. Całość piec w 180 stopniach przez około 80 minut.Smacznego;)