Wykonanie

Nie wiem, czy tortille nie smakują mi bardziej niż zwykłe naleśniki. Są chrupkie i bardziej sycące, więcej czasu zajmuje ich zjedzenie. Ze słodkimi
truskawkami i
serkiem komponowały się znakomicie :)PRZEPIS NA SŁODKIE PSZENNE TORTILLE (7-8 sztuk)Składniki:2 szklanki
mąki pszennej,3/4 szklanki
gorącego napoju sojowegokopiastka łyżeczka
proszku do pieczenia,1 łyżka
masłapłaska łyżeczka
solidwie łyżki
cukru trzcinowegoPrzygotowanie:
Mąkę,
proszek do pieczenia,
sól i dokładnie wymieszać.Następnie dodać płyn z rozpuszczonym
cukrem i roztopione
masło.Zagnieść ciasto, ewentualnie podsypując
mąką.Pozostawić na około 40 minut pod przykryciem.Po tym czasie podzielić je na 7-8 części, rozwałkować.Smażyć na naoliwionej, porządnie rozgrzanej patelni z obu stron, aż pojawią się przypieczone wybrzuszenia.Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!*Tortille są dość chrupkie, jeśli chcecie, aby były bardziej miękkie, zwilżcie je
wodą i przykryjcie folią lub ściereczką.