Wykonanie
Czasami wystarczy kilka składników i dosłownie kilka chwil żeby zrobić coś pysznego - oczywiście jeśli akurat mamy pod ręką dobre produkty. Co tu więcej pisać ? Było pysznie i już.

składniki:6 liści
sałaty rzymskiej2 wędzone sielawy3 mini
patisony1 słodka
gruszkagarść liści
koperku2 łyżki
soku z cytryny5 łyżek
oleju rydzowegodo smaku -
sól ,
pieprz mielonyew. 1/2 małej łyżeczki
miodusposób przygotowania: oczyszczone liście
sałaty podzieliłam na mniejsze kawałki, dodałam pokrojone w cienkie plasterki
patisonki - umyte, surowe - i obrane ze skóry i ości kawałki
ryby.
Gruszkę obrałam cienko i miąższ pokroiłam w drobną kosteczkę, zmieszałam z
olejem oraz
sokiem z cytryny, doprawiłam do smaku odrobiną
soli,
pieprzu i
miodu. Polałam
sałatkę, posypałam listkami
koperku.Bardzo proste i szybkie danie a co tego bardzo pyszne.Niżej zamieszczam zrzut ekranu z podsumowania konkursu, do którego właśnie tę
sałatkę zaproponowałam. Bardzo miła i rzeczowa opinia Pani dietetyk oraz jury więc chwalę się :D

aktualizacja 10 . 10 . 2012 r. - dotarła piękna stalowa lasagniera wygrana w konkursie :) dołączono do niej kilka książeczek z przepisami :)