ßßß Cookit - przepis na Miodowe żeberka z kukurydzą

Miodowe żeberka z kukurydzą

nazwa

Wykonanie

Kukurydzę lubię za to, że nadaje każdej potrawie odrobinę naturalnej słodyczy. Mięso w jej towarzystwie smakuje naprawdę doskonale. Jeśli do tego zestawu dodamy odrobinę miodu i świeży koperek to jest to danie, od którego nie moge się oderwać. I wcale nie mięso jest tu najważniejsze i najlepsze.
Składniki:
1 kg żeberek
2 puszki kukurydzy
2 łyżki miodu
pęczek świeżego koperku
sól, pieprz
olej
Żeberka oczyścić, pokroić na mniejsze porcje. Oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać olej w dużym rondlu. Podsmażyć żeberka z każdej strony. Wlać ok. 2 szkalnek wody i dusić na małym ogniu ok. 40 min, w razie konieczności dodać jeszcze trochę wody. Gdy żeberka są już miękkie dodać miód i dusić jeszcze ok. 10 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać kukurydzę , wymieszać i trzymać na ogniu ok. 5 min. Na koniec dodać posiekany koperek.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2014/10/Miodowe-zeberka-z-kukurydza.html