Wykonanie
Kukurydzę lubię za to, że nadaje każdej potrawie odrobinę naturalnej
słodyczy.
Mięso w jej towarzystwie smakuje naprawdę doskonale. Jeśli do tego zestawu dodamy odrobinę
miodu i świeży
koperek to jest to danie, od którego nie
moge się oderwać. I wcale nie
mięso jest tu najważniejsze i najlepsze.
Składniki:1 kg
żeberek2 puszki
kukurydzy2 łyżki
miodupęczek świeżego
koperkusól,
pieprzolejŻeberka oczyścić, pokroić na mniejsze porcje. Oprószyć
solą i
pieprzem. Rozgrzać
olej w dużym rondlu. Podsmażyć
żeberka z każdej strony. Wlać ok. 2 szkalnek
wody i dusić na małym ogniu ok. 40 min, w razie konieczności dodać jeszcze trochę
wody. Gdy
żeberka są już miękkie dodać
miód i dusić jeszcze ok. 10 min. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Dodać
kukurydzę , wymieszać i trzymać na ogniu ok. 5 min. Na koniec dodać posiekany
koperek.Smacznego:)