Wykonanie
Chyba nie ma nic lepszego niż taki prosty i smaczny obiad.Zapewne wielu z Was nie miało możliwości spróbować
kaszanki z Pabianic, ale Ci co próbowali, wiedzą o czym piszę. Jest to najlepsza
kaszanka w całej Polsce! Całe szczęście mam rodzinę w tym
mieście i gdy tylko ich odwiedzam obowiązkowo muszę do Łeby zabrać parę kilo tej przepysznej
kaszanki z dużymi kawałkami
wątróbki.
Składniki :-
kaszanka- 1 duża
cebula-
sól,
pieprz-
młode ziemniaki-
koperek-
olej do smażenia
Przygotowanie :1.
Cebulę kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni.2. Z
kaszanki zdejmujemy flak i kroimy na plasterki.3. Do zarumienionej
cebulki dodajemy
kaszankę i całość smażymy do momentu wymieszania się dokładnie składników. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.4. Gotową
kaszankę podajemy z ziemniaczkami z
koperkiem oraz
maślanką.S M A C Z N E G O ! ! !