ßßß Cookit - przepis na Kaszanka pabianicka z cebulką

Kaszanka pabianicka z cebulką

nazwa

Wykonanie

Chyba nie ma nic lepszego niż taki prosty i smaczny obiad.
Zapewne wielu z Was nie miało możliwości spróbować kaszanki z Pabianic, ale Ci co próbowali, wiedzą o czym piszę. Jest to najlepsza kaszanka w całej Polsce! Całe szczęście mam rodzinę w tym mieście i gdy tylko ich odwiedzam obowiązkowo muszę do Łeby zabrać parę kilo tej przepysznej kaszanki z dużymi kawałkami wątróbki.
Składniki :
- kaszanka
- 1 duża cebula
- sól, pieprz
- młode ziemniaki
- koperek
- olej do smażenia
Przygotowanie :
1. Cebulę kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni.
2. Z kaszanki zdejmujemy flak i kroimy na plasterki.
3. Do zarumienionej cebulki dodajemy kaszankę i całość smażymy do momentu wymieszania się dokładnie składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Gotową kaszankę podajemy z ziemniaczkami z koperkiem oraz maślanką.
S M A C Z N E G O ! ! !
Źródło:http://gotujebochce.blogspot.com/2013/08/kaszanka-pabianicka-z-cebulka.html