Wykonanie
Bardzo mnie zaintrygował mnie ten przepis i chociaż efekt nie był tak oszałamiający jakiego się spodziewałam to jednak bardzo pyszny. Babeczki wyszły, jak dla mnie, nieco za suche, ale to może być
wynikiem mojego kiepsko działającego piekarnika albo po prostu za długo je piekłam. Mimo to zjedliśmy je z apetytem popijając zimnym
mlekiem .

składniki:1,5 szklanki
mąka pszennej typ 5006 łyżek drobnego
cukru trzcinowego1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1/3 łyżeczki
soli150 gram
masła orzechowego niesolonego1/4 kostki
masła1
jajko3/4 szklanki
mleka3 sztuki batoników Snickers2 łyżki grubego
cukru trzcinowegosposób przygotowania: Do miski przesiałam
mąkę z
solą i
proszkiem do pieczenia. Dodałam
masło orzechowe i roztarłam dokładnie. Batony, takie duże chyba 75 g każdy, pokroiłam w kostkę i dodałam do
mąki.W drugiej miseczce roztrzepałam
jajko, dodałam
mleko i roztopione, przestudzone
masło (1/4 standardowej kostki 250g). Następnie płynną mieszankę wlałam do suchej i wymieszałam tylko tyle żeby składniki się połączyły.Blachę do muffinek wyłożyłam papilotkami i w każdą nałożyłam porcję gęstej masy. Wierzch każdej babeczki posypałam grubym
cukrem trzcinowym. Piekłam ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.. Trzeba zajrzeć po ok. 20 min. i sprawdzić czy wierzch nie zrumienia się zbyt silnie i ew. przykryć całość folią aluminiową.