ßßß Cookit - przepis na Smażone pierogi z kapustą i grzybami

Smażone pierogi z kapustą i grzybami

nazwa

Składniki

Wykonanie

Mój tegoroczny udany eksperyment to smażone pierogi z kapustą i grzybami, które idealnie pasują do czerwonego barszczu wigilijnego . Podczas przygotowywania zwykłych pierogów z kapustą i grzybami odłóżcie kilka do smażenia.
Inne przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie
ciasto na pierogi :
3 szklanki mąki
szklanka wrzącej wody
płaska łyżeczka soli
2 łyżki roztopionego masła
olej do smażenia
Rozpocząć od przygotowania dzień wcześniej kapusty z grzybami - jak zrobić farsz dowiesz się tu .
Kiedy farsz jest gotowany przygotować ciasto na pierogi (jak je zrobić przeczytasz tutaj).
Farsz odcisnąć z nadmiarów płynów lub pozostawić na sitku do odcieknięcia.
Z ciasta wykrajać kółka, łyżeczką nakładać farsz, zlepiać brzegi.
W między czasie rozgrzać olej.
Wrzucać pierogi na rozgrzany olej, smażyć z dwóch stron na złoto.
Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Smażone pierogi idealnie smakują z czerwonym barszczem.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/12/smazone-pierogi-z-kapusta-i-grzybami.html