Wykonanie
Wszystkim moim Czytelnikom życzę dzisiaj w Walentynki dużo miłości i słodkości. Z dedykacją dla Was wszystkich deser walentynkowy, lekki jak puch.Wszystkie przepisy na Walentynki
galaretka różowa o smaku Margaritaszklanka wrzącej
wody200 ml
śmietanki kremówki 30 %łyżka
cukru waniliowegośmietan-fix ewentualnieposypki
cukroweGalaretkę różową rozpuścić w szklance wrzącej
wody (normalna miara to 1,5 szklanki
wody, należy trochę odjąć z objętości, jeśli zrobicie klasyczną
galaretkę na 500 ml
wody to też odejmijcie pół szklanki do rozpuszczenia).Przelać płynną
galaretkę do płaskiego naczynia i zostawić w lodówce do stężenia.Przygotować pucharki lub szklanki do deseru.Z
galaretki wycinać foremką do
ciasteczek kształt serduszek.
Galaretkowe serduszka przykleić do wnętrza ścianek.Kremówkę ubić na sztywno z
cukrem waniliowym, jeśli trzeba dodać
śmietan-fix.Ubitą kremówkę przełożyć do szprycy z końcówką gwiazdką i wyciskać do pucharków
śmietanę.Wierzch ozdobić resztkami posiekanej
galaretki i posypać ozdobami cukrowymi.
