ßßß
 
            
         Składniki :Woda - 125 mlCukier - 220 gramśmietana kremówka 30% - 300ml
Składniki :Woda - 125 mlCukier - 220 gramśmietana kremówka 30% - 300ml Wsypać do rondelka cukier, zalewamy wodą i mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru.Potem nie mieszamy - to ważne:) no chyba że chcecie robić jeszcze raz;)Gdy syrop będzie miał odpowiednią barwę - karmelową, dodajemy powoli śmietanę - uwaga mocno bulgocze.U mnie trwało to 35 minut.Gotujemy jeszcze minutkę i gotowe:)
Wsypać do rondelka cukier, zalewamy wodą i mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru.Potem nie mieszamy - to ważne:) no chyba że chcecie robić jeszcze raz;)Gdy syrop będzie miał odpowiednią barwę - karmelową, dodajemy powoli śmietanę - uwaga mocno bulgocze.U mnie trwało to 35 minut.Gotujemy jeszcze minutkę i gotowe:)