ßßß
spód :200 gram masłaszklanka cukru pudru1 kg bananówłyżka soku z cytrynygalaretka cytrynowa400 ml wrzącej wodygóra :2 bananygalaretka agrestowa400 ml wrzącej wodyRozpocząć od rozpuszczenia galaretki cytrynowej we wrzącej wodzie, pozostawić do ochłodzenia.Miękkie masło zmiksować na puch, dodać cukier puder i dalej miksować.Banany rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i skropić sokiem z cytryny.Banany dodać do masła z cukrem i zmiksować.Wlać przestudzoną galaretkę cytrynową, wymieszać i przelać do tortownicy.Zostawić do stężenia na min. 1 godzinę.Galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml wrzącej wody i zostawić do ostudzenia.Po stężeniu wyłożyć na wierzch pokrojone w plasterki banany.Zalać ostudzoną i tężejącą galaretką.Trzymać w lodówce.

