ßßß
150g masła miękkiego70g cukru pudrużółtko230g mąkiszczypta soli3 krople aromatu cytrynowegołyżka kakaoMasło utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodać żółtko, aromat i zmiksować.Mąkę wymieszać z solą i wsypać do reszty.Zagnieść ciasto.Ciasto podzieliłam na 2 części.Jedną zostawiłam bez zmian, do drugiej części dodałam kakao.Te kakaowe ciasto podzieliłam jeszcze na pół, jedną część porządnie zagniotłam, by ciasto było ciemne, a drugie nie do końca, dzięki czemu wyszedł taki marmurkowy wzorek.Ciasto schłodzić w lodówce przez godzinę.Po wyjęciu rozwałkować na około 3-4mm.Szklanką wycinać duże koła, kieliszkiem dociskać ciasto, by powstało wgłębienie.Słomką wycinać dziurki.Piec w 170st. przez 10-15min do zarumienienia.
