Wykonanie
Poznań:)inspiracja
150g
masła miękkiego70g
cukru pudrużółtko230g
mąkiszczypta
soli3 krople
aromatu cytrynowegołyżka
kakaoMasło utrzeć z
cukrem na puszystą masę.Dodać
żółtko, aromat i zmiksować.
Mąkę wymieszać z
solą i wsypać do reszty.Zagnieść ciasto.Ciasto podzieliłam na 2 części.Jedną zostawiłam bez zmian, do drugiej części dodałam
kakao.Te
kakaowe ciasto podzieliłam jeszcze na pół, jedną część porządnie zagniotłam, by ciasto było ciemne, a drugie nie do końca, dzięki
czemu wyszedł taki marmurkowy wzorek.Ciasto schłodzić w lodówce przez godzinę.Po wyjęciu rozwałkować na około 3-4mm.Szklanką wycinać duże koła, kieliszkiem dociskać ciasto, by powstało wgłębienie.Słomką wycinać dziurki.Piec w 170st. przez 10-15min do zarumienienia.