ßßß
150g serka topionego1,5 litra woda1 , 5 kostki grzybowej200g drobnego makaronu (użyłam z Chaty Wieśniaka)natka pietruszkikromka chlebaMakaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.Wodę zagotować razem z kostką rosołową.Serek rozpuścić w garnuszku z grubym dnem.Do rosołu dodać serek i posiekaną pietruszką, chwilę gotować razem.W między czasie pokroić chleb na grzanki i podsmażyć na patelni.Zupę podawać z grzankami.
Dostałam do przetestowania makarony od Chata Wieśniaka , które posiadają przepiękne opakowania.
Natomiast sam makaronik wygląda tak:
Głównym składnikiem makaronów Exclusive Wiejski Durum są jaja przepiórcze, które są o wiele bardziej zdrowsze i bogatsze w składniki odżywcze niż jaja kurze.Na 1kg makaronu użyte są 24 jaja przepiórcze.Kolejny składnik makaronu to semolina durum, która jest twardsza niż zwykle używana pszenica i zawiera też wysokiej jakości białka.Makaron gotuje się bardzo szybko, tylko 2minuty i jest bardzo delikatny w smaku. Myślę, że jest idealny dla dzieci czy osób starszych, ale tak naprawdę nikt takim makaronem nie pogardzi :)Aby zobaczyć inne tradycyjne i naturalne produkty zajrzycie na chatawiesniaka.pl .Zajrzyjcie też na bloga niedługo, bo ruszy konkurs, gdzie do wygrania będzie taki makaron :)