ßßß Cookit - przepis na Błyskawiczna zupa z topionego serka

Błyskawiczna zupa z topionego serka

nazwa

Wykonanie

Czy ta zupka to smak dzieciństwa moich dzieci? Wiem, że na pewno jest to zupa, która należała do ich ulubionych. Odkąd dostałam przepis od koleżanki, przez wiele lat, robiłam ją bardzo często. Zupa błyskawiczna z topionego serka jest idealna na natychmiastowy posiłek na ciepło. Idealna dla zapracowanych osób z wygłodniałymi po szkole dziećmi. Idealna dla niejadków i wybrzydzających. Zawsze chwalona, zawsze zjadana szybko i z apetytem. Zawsze do końca. Nie przeszkadzała w niej nawet pietruszka w ilościach hurtowych. Żadnych narzekań. Nawet teraz, w dorosłym już życiu, zupa z topionego serka jest bardzo chętnie widziana na stole i tak samo uwielbiana. Polecam, Wasze dzieci na pewno ja polubią:)
150 g serka topionego
1 1/2 litra rosołku z kostki
150-250 g drobnego makaronu
natka pietruszki lub koperek
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Serek rozpuszczamy w rondelku o grubym dnie lub na patelni. W międzyczasie w rondelku zagotowujemy wodę, zdejmujemy z ognia i dodajemy 1 lub 1 1/2 kostki rosołowej oraz rozpuszczony ser i dużo pietruszki. Podajemy z kluskami.
Źródło:http://raspberriescream.blogspot.com/2011/05/byskawiczna-zupa-z-topionego-serka.html