Wykonanie

Od pewnego czasu
dynia stała się jednym z moich ulubionych warzyw. Można wykorzystać ją na tyle sposobów, że aż sam jestem zaskoczony. Idealnie sprawdza sie w słodkich wypiekach, ale także niesamowicie sprawdza sie pieczona z
curry. Poniżej przepis na przepyszne
dyniowe ciasteczka idealne na chłodną pogodę, która nadeszła już chyba na dobre. Smacznego!1 szklanka puree z dyni1 szklanka
brązowego cukru1
jajko1/4 szklanki
oleju roślinnego2 szklanki
mąki1 łyżeczka
sody1 łyżeczka mielonego
cynamonu1 łyżeczka mielonej
gałki muszkatołowejczekolada 200 gWymieszaj wszystkie składniki oprócz
czekolady na jednolitą masę.
Czekoladę pokrósz na małe kawałeczki. Za pomocą łyżki wykładaj ciasto na blachę formując małe
ciasteczka. Każdy z nich posyp pokruszoną
czekoladą Piecz w temperaturze 160' C przez 8-10 minut.