Wykonanie
Nadzienie:- 95 g
żółtek-195 g
białka-130 g
śmietany 30%-265
cukru pudru-130 ml soku (z jednej
cytryny + sok z
pomarańczy )-40 g misoCiasto:-40 g
cukru-135 g
cukru pudru-250 g
masła-skórka z jednej
cytryny-75 g
jajekKruszonka:-60 g
masła-50 g
cukru-90 g
maki-szczypta
soliDodatek:-
konfitura jagodowa
Połącz wszystkie składniki nadzienie i odstaw ; Wymieszaj wszystkie składniki ciasta aż do uzyskania gładkiej konsystencji ; Rozwałkuj , ułóż w okrągłej formie do tarty o średnicy 25 cm ; Ułóż na cieście pergamin i wsyp
fasolę lub specjalne kulki obciążające (blindbake) ; Piecz pod obciążeniem przez 10 minut w temperaturze 180'C ; Następnie piecz przez 10 minut bez obciążenia ; Wlej przygotowane nadzienie prosto na gorącą tartę i piecz w temperaturze 118'C przez następne 30-35 minut ; Miksuj wszystkie składniki na kruszonkę w blenderze( ok. 10 sekund na wysokich obrotach) ; Przełóż kruszonkę na blachę do pieczenia i piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 180'C aż nabierze złocistego koloru ; podawaj tartę z kruszonką i
konfiturą jagodową