ßßß
Nadzienie:- 95 g żółtek-195 g białka-130 g śmietany 30%-265 cukru pudru-130 ml soku (z jednej cytryny + sok z pomarańczy )-40 g misoCiasto:-40 g cukru-135 g cukru pudru-250 g masła-skórka z jednej cytryny-75 g jajekKruszonka:-60 g masła-50 g cukru-90 g maki-szczypta soliDodatek:-konfitura jagodowa
Połącz wszystkie składniki nadzienie i odstaw ; Wymieszaj wszystkie składniki ciasta aż do uzyskania gładkiej konsystencji ; Rozwałkuj , ułóż w okrągłej formie do tarty o średnicy 25 cm ; Ułóż na cieście pergamin i wsyp fasolę lub specjalne kulki obciążające (blindbake) ; Piecz pod obciążeniem przez 10 minut w temperaturze 180'C ; Następnie piecz przez 10 minut bez obciążenia ; Wlej przygotowane nadzienie prosto na gorącą tartę i piecz w temperaturze 118'C przez następne 30-35 minut ; Miksuj wszystkie składniki na kruszonkę w blenderze( ok. 10 sekund na wysokich obrotach) ; Przełóż kruszonkę na blachę do pieczenia i piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 180'C aż nabierze złocistego koloru ; podawaj tartę z kruszonką i konfiturą jagodową