Wykonanie
Czas rozpocząć nowy rok akademicki. Z jednej strony trochę mi smutno, że to już koniec wakacji, ale z drugiej strony koniec jednego jest zawsze początkiem czegoś nowego :) Przede mną dużo wyzwań, nowych postanowień i nowych celów do zrealizowania. Aby dobrze przygotować się do powrotu na uczelnie, czas pomyśleć o szybkich i zdrowych przekąskach do lunchboxa :) Zaczynamy od owsianych muffinek :)przepis na 6 muffinek
150g bezglutenowych
płatków owsianychpół łyżeczki
proszku do pieczeniapół łyżeczki
cynamonu150g
musu jabłkowego100ml
mleka roślinnego2 łyżki
miodu50g
gorzkiej czekoladyPłatki owsiane przełóż do misy blendera, zmiksuj na
mąkę. Następnie dodaj pozostałe składniki:
proszek do pieczenia,
cynamon,
sól oraz
mus jabłkowy. Całość miksuj na wolnych obrotach, dolewając
mleko z
miodem. Miksuj do całkowitego połączenia się składników. Następnie wymieszaj ciasto z posiekaną
czekoladą, po czym przełóż je do silikonowych muffinek, tak aby wypełniało 3/4 ich wysokości. Muffinki piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po wystygnięciu.Smacznego :)