Wykonanie
Lubicie owsiankę? Jeszcze niedawno ta potrawa była postrachem wszystkich dzieci, dziś na szczęście zaczęło się to zmieniać. Owsianka to nie tylko nudne
płatki owsiane zalane gorącym
mlekiem. Zdziwilibyście się ile smakowitych propozycji można wyczarować na bazie
płatków owsianych. Jeśli poszukujecie owsiankowych inspiracji, zajrzyjcie na Instagrama, tam pod hastagiem #oatmeal albo #porridge znajdziecie mnóstwo pomysłów na to jak urozmaicić śniadanie. Ja dziś też mam dla Was owsiankową propozycję - tym razem wersja wytrawna z dodatkiem
pieczarek,
boczku,
sera pleśniowego i
pomidorków. Uwierzcie, smakuje cudownie :)porcja dla dwóch osób
8 łyżek
płatków owsianych200g
pieczarek100g
sera blue
pomidorki koktajlowe50g
boczkusól,
pieprzDo rondelka wlej ok. pół szklanki
wody, zagotuj, a następnie dodaj
płatki owsiane i całość gotuj ok. 5 minut.
Pieczarki umyj, pokrój w półplasterki.
Boczek pokrój w kostkę.
Pieczarki z
boczkiem podsmaż na niewielkiej ilości
oliwy, tak aby się zrumieniły. Gdy
płatki się ugotują, przełóż je do miseczek, dodaj
pieczarki z
boczkiem, pokruszony
ser oraz
pomidorki koktajlowe. Całość przypraw do smaku
solą i
pieprzem. Podawaj ciepłe.Smacznego :)