ßßß
Składniki na 4 osoby:200 g boczku3 małe cukinie100 g sera pecorinosól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Gotujemy w osolonej wodzie makaron al dente. Odkrawamy końcówki cukinii. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę i pokrojony w kosteczkę boczek. Smażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż boczek będzie lekko podsmażony. Dodajemy cukinie pokrojone w plastry. Doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy, zostawiamy pół szklanki wody. Przekładamy na patelnię i mieszamy. Dolewamy wodę i dodajemy ser pecorino. Mieszamy, aż ser się rozpuści. Natychmiast podajemy.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionQuick pasta with zucchini and baconIngredients for 4 persons:200 g bacon3 small zucchini100 g pecorino cheesesalt and pepper to tasteDirections:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Chop the spring onions and add bacon cut into cubes, throw them into a frying pan with olive oil. Fry over medium heat, stirring constantly, until the bacon is lightly fried. Add the zucchini, cut into slices. Season with salt and pepper. Drain the pasta and leave half a glass of water. Adding to the finish sauce. Gradually add water and add pecorino cheese. Cook until the water evaporates. Stir until cheese is melted. Serve immediately.