Wykonanie
Zdrowe odżywianie nie musi być nudne, a nawet nie powinno. Przechodząc na stronę
sałaty i
marchewek, nie trzeba w kółko jeść nudnych warzyw i dań bez wyrazu. Nadal można jeść
ciastka, desery, ale w troszkę zmodyfikowanej wersji. Teraz tak mi się wydaję, że ta zmodyfikowana wersja jest dużo smaczniejsza niż tradycyjne ciasta. Spróbujcie, może Wam też posmakuje :)Źródło

270g
kaszy jaglanej2 szklanki
mlekaszklanka
wody5 dużych
jabłekcynamonsok z połowy
cytrynyDo garnka wlej
wodę i
mleko, zagotuj. Gdy zaczną wrzeć dodaj
kaszę jaglaną i gotuj ją ok. 20 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu odstaw do przestygnięcia. W tym czasie obierz
jabłka i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
Jabłka wymieszaj z
sokiem z cytryny i
cynamonem. Tortownicę wysmaruj
masłem. Przełóż do niej połowę
kaszy, dociskając dokładnie łyżką.
Kaszą wykładamy także boki tortownicy. Następnie wyłóż
jabłka i przykryj je drugą częścią
kaszy. Wyrównaj powierzchnię, dociskając dokładnie. Ciasto włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 40 minut.Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj z
musem owocowym.

