Wykonanie
W sobotę zajadaliśmy się sernikiem jaglanym, był pyszny :) Zniknął praktycznie od razu. Ale co jeśli w naszym gniazdku nie ma piekarnika? Rozwiązaniem są ciasta na zimno. Równie pyszne jak te pieczone. Spróbujcie, może ta wersja serniczka też przypadnie Wam do gustu? :)przepis na dwie porcje

250g
twarogu2
banany5 łyżek ugotowanej
kaszy jaglanejłyżeczka esencji waniliowej2 łyżki
jogurtu greckiego3 łyżki powideł
truskawkowych z
czekoladą ETERNO3 łyżki mixu mieszanki
bakaliiTwaróg,
jogurt,
kaszę jaglaną,
banany i esencję
waniliową przełóż do misy blendera, a następnie zmiksuj dokładnie. W wysokich szklankach wykładaj kolejno: 3 łyżki masy sernikowej, łyżkę powideł
truskawkowych i łyżkę mixu balakii. Powtórz czynność do czasu aż zapełnisz całą szklankę. Gotowe serniczki wstaw na 3h do lodówki.Smacznego :)

