Wykonanie
Już mam dość tego chorowania. To już trzeci tydzień, więc mam serdecznie dosyć... Na pocieszenie upiekłam sobie
kokosowe tartaletki. Zdrowe, słodkie, ale bez dodatku
cukru. Poprawiają humor i przypominają letnie dni.przepis na 4 tartaletki
5 łyżek
mąki kokosowej40 g
oleju kokosowego2 łyżki
miodu150 g
twarogu2
bananyW rondelku rozpuść
olej kokosowy i
miód. Odstaw do przestygnięcia. Do miski dodaj
mąkę kokosową oraz przestudzony
olej z
miodem. Wymieszaj całość dokładnie, a następnie wyłóż
ciastem foremki do tartaletek. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Piecz tartaletki ok. 10. minut.
Twaróg zmiksuj z
bananami na gładką masę.Upieczone i przestudzone tartaletki delikatnie wyjmij z foremek (uwaga są bardzo kruche), przełóż na talerz, a następnie wypełnij je kremem
twarogowo-
bananowym.Gotowe tartaletki wstaw na ok. 2h do lodówki.