Wykonanie
Jak śniadania to przeważnie na słodko. Tym razem mała odmiana i będzie na wytrawnie.
Płatki owsiane zawsze kojarzą mi się z
mlekiem i
cynamonem - podstawowa wersja, która pojawiała się na moim
stole, każdego ranka, przez całe liceum (no ok, czasami coś do niej jeszcze dokładałam :) W wersji wytrawnej
płatki owsiane goszczą u mnie po raz pierwszy. Można powiedzieć, że to taka trochę włoska owsiana :) Bardzo dobra, tak w ogóle.porcja dla jednej osoby

4 łyżki
płatków owsianych3
suszone pomidory2 łyżki
serka kremowego o smaku
suszonych pomidorów z
bazylią (Apetina)łyżeczka zielonego pesto
przyprawa włoskaDo rondla z grubym dnem wlej ok. 200ml
wody. Gdy się zagotuje, dodaj
płatki i gotuj jeszcze jakieś 5 minut. Następnie pozostaw na chwilę, aby
płatki wchłonęły
wodę do końca. Na koniec zawartość rondelka przełóż do miseczki, dodaj pokrojone,
suszone pomidory,
serek, pesto i na koniec przypraw mieszanką włoską. Przed zjedzeniem wszystko dokładnie wymieszaj.Smacznego.
