Muffinki na wytrawnie to szybka i zdrowa alternatywa dla tradycyjnej kanapki. Możesz użyć ulubionych składników. Ja tym razem postawiłam na pesto i suszone pomidory.porcja na 8 muffinek200 g mąki gryczanejłyżeczka proszku do pieczenia (w wersji bezglutenowej użyj bezglutenowego proszku do pieczenia)2 jajka4 łyżeczki pesto bazyliowego100 g sera koziegosłoiczek suszonych pomidorów w oleju (+zalewa)200 ml mlekasól, pieprzRozgrzej piekarnik do 200 stopni. Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj. W osobnym naczyniu rozmieszaj jajka z pesto, zalewą z suszonych pomidorów i mlekiem. Ser pokrój w kostkę. Do składników suchych dodaj składniki mokre, a także ser kozi. Wszystko dokładniej wymieszaj. Ciasto wyłóż do silikonowych form na muffinki. Piecz ok. 30. minut, (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostaw do przestygnięcia.Smacznego :)