Wykonanie
Tradycyjne kotlety siekane, w lekko zmodyfikowanej wersji - z
mąką gryczaną, zamiast pszennej. Dużo zdrowiej, dużo smaczniej :)przepis na 10 kotlecików

duża
pierś z kurczakaduża,
czerwona papryka2
jajka2 łyżeczki czerwonego pestołyżka
majonezu4łyżki
mąki gryczanejpieprz bałkańskiszczypta
soli himalajskiej+olej do smażenia
Pierś kurczaka umyj, osusz i pokrój w małą kostkę.
Paprykę umyj i także pokrój w kostkę. Dodaj do
kurczaka. Dodaj
jajka,
majonez, pesto,
mąkę,
pieprz i
sól. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby składniki się połączyły.Na patelni rozgrzej
olej. Wykładaj niewielkie ilości ciasta na dobrze rozgrzanym
oleju. Smaż na złoto ( ok. 4-5 minut).Podawaj z porcją świeżych warzyw.
