(przepis na 4 tartaletki)Ciasto150g mąki z cieciorki3łyżki mąki orkiszowejpół łyżeczki proszku do pieczeniałyżka ziół włoskich Kamisjajko50g zimnego masła3 łyżki zimnej wodyNadzienie:pomidorpół mozzarelliugotowana pierś z kurczakaser salami z pomidorami i bazyliąjajkoMąkę z cieciorki i mąkę orkiszową przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i zioła włoskie.Następnie dodajemy masło pokrojone na małe kawałki, wbijamy jajko i zagniatamy. Podczas zagniatania dodajemy wodę, tak aby ciasto było zwarte i elastyczne. Gdy jest już gotowe, wkładamy na 30 minut do lodówki.W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Pomidora obieramy ze skórki. Pierś kurczaka, mozzarellę i pomidora i kroimy w kostkę. Mieszamy.Schłodzone ciasto, rozwałkowujemy i wykładamy nim foremki na tartaletki. Na ciasto wykładamy farsz, tak aby pokryć całą powierzchnię ciasta. Całość zalewamy roztrzepanym jajkiem i posypujemy serem salami.Pieczemy ok. 40 minut w 220 stopniach.Podajemy wystudzone z sałatą lub ulubionymi warzywami.Danie bierze udział w konkursie Blogerchef, jeśli chcecie możecie oddać na nie swój głos tutaj: