ßßß
Naleśniki(przepis na 3-5 naleśników - zależności od grubości i wielkości patelni)szklanka mąki z cieciorki1,5 szklanki wody gazowanejjajkoszczypta soliłyżka oliwy z oliwekDo miski miksera przesypujemy mąkę, dodajemy sól, jajko i wodę gazowaną. Miksujemy, pod koniec miksowania dodajemy oliwę. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek.Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.Pasta brokułowamały, ugotowany brokuł50g fety2 łyżki musztardy rosyjskiejWszystkie składniki przekładamy do blendera, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.Przekładamy do miseczki.Wystudzone naleśniki smarujemy pastą brokułową ( tak grubo, jak lubimy), składamy na pół. Jeśli ktoś lubi, można polać je sosem czosnkowym.Smacznego :)

